Breek uit het patroon van kip, tonijn en saaie groente. Het is tijd voor boontjes & bacon! Minder calorieën dan een boterham met pindakaas. Qua smaak net even een andere dimensie dan ‘gewoon sperzieboontjes’. En toch extreem simpel & snel te maken. Bovenal super smakelijk (zelfs na enkele dagen wanneer je het weer opwarmt). Dit mealprep recept is een blijvertje.
Ingrediënten en voedingswaarde
Voedingswaarde sperzieboontjes met bacon (3 porties)
Ingrediënten | Hoeveelheid | Kcal | Eiwit |
---|---|---|---|
Sperziebonen | 600g | 216 | 14 |
Baconreepjes (AH) | 150g | 264 | 27 |
Knoflook | 2 teentjes | 6 | – |
Citroen | (1/2e) | 10 | – |
Tabasco | 1 eetlepel (10g) | 51 | – |
Totaal | 547 kcal | 25,5g |
Voedingswaarde voor 1 portie
- 182 kcal
- 15g eiwit
- 8g vet
- 13g koolhydraten
- 7g voedingsvezels
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Grote wok
- 3 bakjes om het gerecht in te bewaren
Bereiding
- Zet een koekenpan op hoog vuur, doe de bacon hierin.
- Dop de sperzieboontjes en snij ze in stukjes van circa 8 cm. (protip: ben je lui of heb je weinig tijd, je kan sperziebonen voorgesneden uit de diepvries kopen).
- Snij de knoflook fijn.
- Haal de bacon uit de pan en doe deze in een bakje.
- Doe de knoflook in de pan en het vet van de bacon op middelhoog vuur.
- Voeg de sperziebonen toe.
- Voeg het sap van een halve citroen, tabasco, peper en zout toe.
- Wok de sperziebonen tot ze nog gaar zijn met een bite.
- Verdeel de sperziebonen & bacon over 3 bakjes.
Serveertip
- Als calorie-arme tussendoortje
- Als gedeelte van een calorie-arme lunch
- Bij de warme maaltijd (naast een extra eiwitbron)