Hoe vind ik een goede personal trainer

Een goede personal trainer vinden is geen gemakkelijke taak. Er zijn namelijk veel factoren waar je rekening mee moet houden. Dit artikel helpt je met het kiezen van een goede personal trainer die bij jou past.

Welke Personal Trainer past bij mij?

Personal Trainers zijn er in allerlei vormen en maten. Van trainers die zich puur richten op het trainingsgedeelte, tot de allround trainer die je kan helpen met training, voeding, leefstijl, stress en zingeving.

Dedicated to Life is gespecialiseerd in het ondersteunen bij alle aspecten van het leven – afhankelijk van doelen en behoefte – en gaat dus veel verder dan alleen fysieke training met gewichten.

Vind een goede personal trainer, stappenplan.

Het stappenplan om een personal trainer te vinden die bij jou past

 • 1. Doel(en) inventariseren

  Wat wil je wanneer bereiken en wat is er beter in je leven als je dit bereikt hebt?

 • 2. Verwachtingen inventariseren

  Wat verwacht je van jouw personal trainer?

 • 3. Zoek naar personal trainers

  Maak een lijst van personal trainers in jouw buurt die jou kunnen helpen.

 • 4. Proeftraining of intakegesprek aanvragen

  Vaak is er een gratis intakegesprek en/of een proeftraining mogelijk. Tip: kies niet meteen voor de eerste de beste personal trainer maar ga bij een paar langs om te kijken wie het beste bij je past.

 • 5. Kies jouw personal trainer

  Leg jouw doelen en verwachtingen voor aan de personal trainers waarbij je een intake doet. Kies op basis van hun ervaring, antwoorden en jouw klikt de trainer die bij jou past.

De belangrijkste overwegingen om mee te nemen bij het kiezen van een trainer

 

Persoonlijke klik

Je gaat voor een periode intens samenwerken met jouw personal trainer. Het kan zelfs zo zijn dat tijdens je samenwerking het een van de belangrijkste personen in jouw leven. Het is daarom een van de meest belangrijke punten dat je een goede klik en vertrouwen hebt in jouw personal trainer.
Gelukkig bieden veel personal trainers een gratis intakegesprek aan. Zorg dat je je oriënteert en meerdere personal trainers bezoekt om voor jou de juiste personal trainer uit te kiezen.

Opleidingen en praktijkresultaten

 

Kennis over training

Hoe belangrijk de kennis over training is komt voort uit jouw doel. Hoewel de kernactiviteit de personal trainer fysiek trainen is zit zijn niet alle personal trainers echte beweegspecialisten. Sommige personal trainers zijn gespecialiseerd op het gebied van training voor sportprestaties, functioneel trainen, corrigeren van houding, klachten en mobiliteit en anderen voor spieropbouw of conditie.

Als je blessures of klachten hebt is het goed om na te vragen of jouw personal trainer hier met jouw klachten ervaring heeft en hoe hij deze klachten toen heeft kunnen verhelpen.

Vooral belangrijk bij:

·         Sportprestaties

·         Blessures en klachten

·         Spieropbouw

·         Verminderde mobiliteit of spierzwaktes

 

Minder belangrijk bij:

·         Afvallen

·         Algehele fitheid

·         Een stok achter de deur

 

Kennis over voeding

Bij iedere doel speelt voeding een rol, maar niet bij ieder doel is dit even belangrijk. Voeding is de basis voor je lichaam, maar afhankelijk of je bereid bent om je voeding aan te passen is dit punt echt van belang.

Vooral belangrijk bij:

·         Afvallen!

·         Lichaamstransformaties

·         Spieropbouw

·         (top)sportprestaties

Minder belangrijk bij:

·         Algehele fitheid

 

 

Kennis over gedrag

Iedere personal trainer heeft een coachende rol, maar dat betekend niet dat iedere personal trainer een coach is. Als coach is er wel meer nodig dan een flinke dosis mensenkennis. Zo kan een vitaliteitscoach, de lifestylecoach+ je begeleiden alle factoren van het leven.

 

Vrij beroep

Personal trainer is een vrij beroep, dat betekend dat iedereen zich zo mag noemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bescherm beroep zoals diëtist of arts waarvoor je eerst een opleiding moet hebben afgerond. Hierdoor is er een gigantisch verschil in kwaliteit tussen personal trainers.

Certificering

Certificeringen zijn in de personal training branche een wassen neus. Er wordt namelijk niet toegezien op de kwaliteit die er wordt geleverd. Doordat er totaal geen controle is op kwaliteit behalve het afronden van een opleiding die betaald heeft om zichzelf gecertificeerd te mogen noemen.

Fitness Trainer

 

Voedingsdeskundige

 

Lifestylecoach of Vitaliteitscoach

 

Personal Trainer aan huis

De locatie, het werk, thuis of in de sportschool.

Personal trainer voor vrouwen

 

Bij obesitas (obese)

 

Transformaties

 

Sportprestaties

 

Blessures

 

Geslacht

Afstand

 

Welke personal trainer past bij mijn doel?

 

Personal training V.S. zelf trainen

 • Efficiënter en effectiever
 • Stok achter de deur
 • Kennis
 • Veiligheid
 • Resultaat
 • Consistentie
 • Je verlegd grenzen

 

Personal training kosten

De eerste vraag die veel mensen vaak stellen is: “wat kost een personal trainer?”. Een beter vraag zou zijn wat levert een goede personal trainer mij op. Zonder doel heeft een personal trainer geen nut en dus geen waarde. Dan maakt het niet uit wat je betaald, want dan is alles te duur.

Voordelen van een Personal Trainer

 • Expertise
 • Goede basis
 • Motivator

Tarieven personal training

 • Kan in pakket of per uur, kostenstructuur en kortingen

Personal trainer kosten per uur

 • Kosten van personal training reiken van circa 60 t/m 120 euro.

Goedkope personal trainer

 • Pay peanuts get monkeys

 

Personal trainer zoeken

Personal trainer in Nijmegen

Zoek je een personal trainer in de omgeving van Nijmegen? Dedicated to Life bevindt zich in Nijmegen, vlak bij Angeren · Arnhem · Batenburg · Beek · Beers · Bemmel · Berg en Dal · Bergharen · Beuningen · Cuijk · Doornenburg · Elst · Ewijk · Gassel · Gendt · Grave · Groesbeek · Haalderen · Hernen · Heumen · Lent · Leur · Leuth · Malden · Millingen · Molenhoek · Mook · Nederasselt · Niftrik · Nijmegen ·  Ooij · Oosterhout · Overasselt · Ubbergen · Valburg · Weurt · Winssen.

 

Online personal training en coaching

 • Programma’s zoals personal body plan
  • Nadelen, voordelen

Personal trainer voor mij

 

 • Ik wil afvallen
  • Je wilt afvallen maar het lukt niet? Een goede Personal trainer kan je helpen met afvallen zonder dieet. Een dieet zorgt namelijk voor tijdelijke resultaten, omdat je na je dieet weer terugvalt in het oude patroon.

 

De vraag: “ik wil afvallen met sporten” wordt vaak gesteld aan een personal trainer. Echter is het zo dat voeding de belangrijkste factor is bij afvallen. Je zal dus op zoek moeten gaan naar een personal trainer die ook verstand heeft van voeding en leefstijlverandering.

Het is belangrijk dat naast kennis over trainen en voeding de personal trainer ook kennis heeft van coaching. Voeding is namelijk pas een probleem of een oplossing is als je het in je mond stopt en dat is gedrag.

 • Ik wil een sixpack
  • Wil je een wasbordje? Een personal trainer kan je helpen met het verkrijgen die zes of acht felbegeerde blokjes. Het aantal blokjes is overigens genetisch bepaald net zoals de kleur van je ogen.De buikspieren hebben weinig potentie tot groei, crunches, sit-ups en andere buigoefeningen hebben daarom weinig nut. Ze kunnen zelfs schade aan je tussenwervelschijven en rugklachten veroorzaken.

 

Een sixpack krijg je niet binnen een dag of twee weken. Voor zichtbare buikspieren zal je je vetpercentage moeten verlagen. Tussen je vetpercentage verlagen of afvallen zit geen verschil. Je zal dus op zoek moeten gaan naar een personal trainer met verstand van voeding en gedrag.

 

 • Ik wil gespierder worden

 

Doelen

Start typing and press Enter to search