Guacamole recept

Guacamole is een heerlijke frisse en gezonde (dip)saus. Dit recept voor guacamole bevat 274 kcal, 15 gram eiwit en 8g vezels per portie en is daarmee rijk aan vezels en goede vetten. Aanraders zijn op knäckebröd of op toast. Heerlijk voor bij de hoofdmaaltijd (met een aanvullende eiwitbron als complete maaltijd te gebruiken), ’s avonds op de bank, een feestje of bij een barbecue.

Ingrediënten en voedingswaarde

De ingrediënten voor de guacamole; avocado, ui, paprika, hüttenkäse, knoflook en volkoren knäckerbröd
De ingrediënten voor de frisse eiwit- en vezelrijke guacamole.

Voedingswaarde guacamole

Ingrediënten Hoeveelheid Kcal Eiwit
Avocado 1 stuk (200g) 320 4
Kleine ui 1/2e (35g) 13
Rode paprika 1/2e (75g) 23 1
Hüttenkäse 1 bakje (200g) 184 24
Knoflook 1 teentje (5g) 7
Totaal 548 30 g

Voedingswaarde voor 1 portie zonder knäckebröd (1/2e van het totaal)

  • 274 kcal
  • 15 g koolhydraten
  • 19 g vet
  • 15 g eiwit
  • 8 g voedingsvezel

Voedingswaarde van het totale recept (zonder knäckebröd)

  • 547 kcal
  • 29 g koolhydraten
  • 37 g vet
  • 30 g eiwit
  • 16 g voedingsvezel

Knäckebröd volkoren van Albert Heijn eigen merk (13g) bevat 43 kcal, 1,2g eiwit en 2,6g vezels per stuk.

Benodigdheden

  1. Kom
  2. Vork
  3. Snijplank
  4. Scherp mes

Bereiding

  1. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit
  2. Snij de avocado vervolgens in vier delen en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  3. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork.
  4. Meng 200 gram hüttenkäse (het volledige bakje) met de avocado.
  5. Voor de guacamole gebruiken we de helft van een kleine ui. Snij de ui doormidden, haal het buitenste vliesje eraf en snipper de ui in kleine blokjes.
  6. Voor de guacamole gebruiken we de helft van een rode paprika. Snij de paprika doormidden en haal de pitjes eruit.
  7. Snij de paprika vervolgens fijn in kleine blokjes
  8. Voor de guacamole gebruiken we één teentje knoflook.
  9. Hak de knoflook in hele kleine stukjes
  10. Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan het geheel. Voeg daarna nog op smaak wat peper en zout toe.
twee halve stukken avocado op een snijplank
1. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit.
vruchtvlees van de avocado in een bakje
2. Snij de avocado vervolgens in vier delen en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
gepureerde avocado
3. Snij de avocado vervolgens in vier delen en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
een bakje hüttenkäse
4. Meng 200 gram hüttenkäse (het volledige bakje) met de avocado.
Een halve gesnipperde ui.
5. Voor de guacamole gebruiken we de helft van een kleine ui. Snij de ui doormidden, haal het buitenste vliesje eraf en snipper de ui in kleine blokjes.
een gehalveerde rode paprika
6. Voor de guacamole gebruiken we de helft van een rode paprika. Snij de paprika doormidden en haal de pitjes eruit.
kleine blokjes rode paprika
7. Snij de paprika vervolgens fijn in kleine blokjes
3 teentjes knoflook
8. Voor de guacamole gebruiken we één teentje knoflook.
gehakte knoflook
9. Hak de knoflook in hele kleine stukjes
guacamole eiwitrijk in een bakje en op toast
10. Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan het geheel. Voeg daarna nog op smaak wat peper en zout toe. Heerlijk op knäckebröd, eet smakelijk!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

bananenpannenkoek met appel, kaneel en magere kwark