De bananenpannenkoek is eiwitrijk, energiearm, luchtig, lichtzoet, snel en gemakkelijk te maken. Heerlijk met kaneel, cacao of fruit zoals appel of bessen, kwark of samen met de chocolade eiwit blauwe bessen shake. Als ontbijt, lunch, avondeten of gewoon als snack tussendoor. Jawel, de bananenpannenkoek kan eigenlijk altijd.
Ingrediënten en voedingswaarde
Voedingswaarde bananenpannenkoek
Ingrediënten | Hoeveelheid | Kcal | Eiwit |
---|---|---|---|
Kleine banaan | 1 stuk (100g) | 86 | |
Eieren (groot) | 2 stuks (136g) | 180 | 17 g |
Kaneel | snufje | ||
Totaal | 266 | 17 g |
Voedingswaarde voor 1 bananenpannenkoek met een hele appel en 250 gram kwark (gebakken met PAM spray).
- 469 kcal
- 47 g koolhydraten
- 13 g vet
- 40 g eiwit
- 2 g voedingsvezel
Benodigdheden
- Kom
- Vork
- Koekenpan (liefst met dikke bodem)
- Eventueel een deksel
Bereiding
- Prak een kleine banaan in een kommetje.
- Klop er 2 eieren doorheen.
- Doe een snufje kaneel door het beslag.
- Indien het belangrijk is om een lage calorie-inname te hebben spray de pan in met PAM, voeg anders olie of boter toe.
- Zorg dat de koekenpan goed warm is en voeg het beslag toe.
- Wacht tot de bananenpannenkoek klaar is, met een deksel op de pan gaat dit wat sneller en gaart de bovenkant mee zodat je de pannenkoek niet hoeft om te draaien.
- Eet smakelijk.